maanantai 2. heinäkuuta 2012

Pukeutuminen

Nappasin nopeeta pari valokuvaa viikonloppuna Emirates Mallista. 

En ollu ihan varma saako kyseiseen liikkeeseen mennä kameran kanssa joten, nappasin kuvat salaa. Kameran kanssa ei joka paikassa saa heilua. Tarkkoja ollaan varsinkin Sheikin omista alueista ja rakennuksista. Vartijat tulee sanoon jos turistit alkaa liikaa räpsiin kuvia.

Kyseessä oli siis liike, jossa myytiin burkia. Burkia myydään täälä ihan normaalisti kuin muitakin vaatteita. Eli tässä hieman jatkoo Arabic women postatukseen... 
Burkia teetetään niin miehille kuin naisillekkin omilla mitoilla. Burkassa on kuvioita, strasseja ja krumeluuria.




Nämä burkat ovat himan juhlallisempia, joten todennäköisesti ovat tarkoitettu vain ykkös tilaisuuksiin. Mutta en yhtään ihmettele jos naiset hengaavat kyseisillä asuilla kotioloissa. Burkia myydään liikkeessä, jossa on tuoleja, jolloin oma mies voi odotella tee kupponen kädessä. 
Tarkasti kun katotte, niin kuvista näkee liikkeen sisälle. 
Burkat oli tiptop rivissä, viikattuina ja hinta alennuksen kanssa noin 2000 dirhamia kipaleelta eli noin 400€.


Vaatetusta miettii moni tänne tullessaan lomalle. Mielestäni siitä hössötetään liikaa... Syynä voi mahdollisesti olla se, että suomalaiset tuntien joku hilluis alasti jossain... Sen jälkeen löytäisit ittes putkasta. 
Asiallinen pukeutuminen on suotavaa ostoskeskuksiin ja virastotaloihin lähtiessä. Ongelmana täälä on se, että ulkona on pirun kuuma mutta sisällä ilmastoinnit puhaltaa jäätävää ilmaa. Käytän yleensä pitkiä housuja, t-paitaa/toppia. Käytän myös, sortseja, mutta silloin päällä on paita joka peittää hartiat. 
Pukeutuminen on kuitenkin paikka kohtaista, esimerkiksi Abu Dhabissa tai varsinkin Sharjahissa pukeutuminen on konservatiivisempaa ja tarkempaa. 

Sitä en tiedä mitä paikalliset ajattelee meistä länsimaalaisista, koska kuljemme pikkuhamosissa ympäri kylää... Samaa oon itse miettinyt. Uskon, että moni vihaa ja pitää meitä likaisina, mutta myös on niitä joille se on ihan ok. Niin ja täälä Dubaissa ei räitä päälle eikä heitellä roskilla...

Vaaleaverikkönä täälä ollessani mulla ei oo tullu mitään ongelmaa minkään asian suhteen. Kukaan ei oo tullu "kosketteleen" tai sanoo pukeutumisesta. Kerran vartija heitti ulos virastosta, lyhyistä sortseista johtuen. Täälä on helppoo ja kivaa olla!

<3:llä Iina

p.s Tänää alko filpparityttöjen kynsikoulutukset. Meitsillä on omat kynsienlaittajat ny! Jei! :)















4 kommenttia: